Читај ми!

Гастрономад

Римска разгледница

Из далеке Јужне Америке, са планина Анда, преко Мексика, па до Европе... дуг је пут који је парадајз прошао док није постао популаран широм света. Иако је једно од најпопуларнијих поврћа, ботанички спада у воће. Донет је у Италију почетком 16. века, а прва сорта је била жуте боје и сматрала се отровном. Од тада је незаобилазан на свакодневној трпези у Италији. Оригинално порекло колача Милфеи је и даље ствар дебате. Стари назив колача је хиљаду листића и зна се да је из 1600. године захваљујући рецепту француског шефа Пиер Де Ла Варене, иако данас многе земље имају своју ватијанту.

Наш гастрономад Никола Вучковић дочараће нам укусе вечног града и обрадовати нас правим римским специјалитетима - парадајз чорбом са цепканом моцарелом и колачом милфеи са ванил кремом и сосом од боровница. Пријатно гледање!

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње