Читај ми!

Гастрономад

Дорсетски колач од јабука

Јабуке су као намирница веома захвалне, јер се могу користити и за слана и слатка јела. Први писани траг о пити од јабука настао је у Енглеској. Временски услови на острву били су идеални за ово укусно воће, па самим тим колач од јабуке чини једно од традиционалних јела те земље.

Основни састојци за овај колач су брашно, јаја, тамни шећер, суво грожђе и ораси. У јесењим данима обично се служи уз чај и преливен са топлим карамел кремом, а лети са сладоледом од ваниле. Јело је познато широм света, а данас скоро свака земља има своју верзију. Наш гастрономад Никола Вучковић спрема нам дорсетску верзију ове посластице. Пријатно гледање!

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње