Читај ми!

Гастрономад

Пијачни ресторани

Ресторани аутентичне и брзе хране одавно су традиција на свим великим пијацама широм света. У њима се најчешће служе локални специјалитети, припремљени од свежих намирница, директно са околних тезги. Мали ресторани, као и локали који служе храну на пијацама, представљају тренд који је све популарнији и код нас последњих година. Пијаце, као места на које су људи увек ишли да купују свеже воће, поврће, као и месо или сиреве, данас представљају места на којима се окупљају млади или пословни људи, али и људи са породицама. Урбане печењаре, азијска храна или француске пекаре само су нека од места на која можемо да одемо и на кратко да се склонимо од градских гужви.

Наш гастрономад Никола Вучковић и Слободан Радета, врхунски кувар познат и по школи кувања која је обучила на стотине полазника аматера, али и више професионалаца, посетили су неке од ресторана са београдских пијаца и гледаоцима представљају праву гурманску авантуру. Пријатно гледање!

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње