недеља, 24. нов 2024, 13:05
Гастрономад
Пијачни ресторани
Ресторани аутентичне и брзе хране одавно су традиција на свим великим пијацама широм света. У њима се најчешће служе локални специјалитети, припремљени од свежих намирница, директно са околних тезги. Мали ресторани, као и локали који служе храну на пијацама, представљају тренд који је све популарнији и код нас последњих година. Пијаце, као места на које су људи увек ишли да купују свеже воће, поврће, као и месо или сиреве, данас представљају места на којима се окупљају млади или пословни људи, али и људи са породицама. Урбане печењаре, азијска храна или француске пекаре само су нека од места на која можемо да одемо и на кратко да се склонимо од градских гужви.
Наш гастрономад Никола Вучковић и Слободан Радета, врхунски кувар познат и по школи кувања која је обучила на стотине полазника аматера, али и више професионалаца, посетили су неке од ресторана са београдских пијаца и гледаоцима представљају праву гурманску авантуру. Пријатно гледање!
Коментари