Један добар дан

Одлична музика, филмске приче, традиција и обичаји, спортске теме и много тога, баш за вас, у "Једном добром дану" овог четвртка.

Једна од највећих звезда светске музичке сцене, 30. октобра ће међу првима наступити на концерту у реконструисаном Сава Центру. Шпански ритам, атмосфера фламенко и танго вечери - све то премијерно уз пратњу Симфонијског оркестра РТС-а. Глас свих култура Медитерана, Јасмин Леви, која је освојила свет својим песмама ће и нашим гледаоцима приредити незаборавно искуство.

Удружење музичара џез, забавне и рок музике Србије свечано је уручило годишње награде, ГОДУМ, у Установи културе "Вук". Симболично, у години обележавања великог јубилеја, 40 година постојања и успешне каријере, награда за животно дело отишла је у руке Момчила Бајагића Бајаге. Ко је још награђен? Сазнаћете у емисији "Један добар дан".

Упознајемо вас са до сада најмлађом ауторком са Београдског сајма књига, десетогодишњом Милом Лекић која је своју књигу посветила Љубивоју Ршумовићу. 

“Живите, уживајте у животу и ономе што радите и будите живахни”, речи су чувеног Војислава Бубише Симића, композитора, диригента и зачетника етно-џеза који је ове године прославио 100-ти рођендан. У суботу увече на РТС 2 премијерно ће бити приказан документарни филм "Првих 100 година“ о његовом животу. О Бубиши Симићу, његовом таленту, инспиративном животу и тајнама дуговечности, говоре уредник филма Доброслав Предић и редитељ Иван Милановић.

Јесен и зима доносе многе благодети. Између осталих, и бројна породична окупљања на крсним славама. Како се обележавају свеци, заштитници куће и породице? Управо о томе говоре моја колегиница Јелена Ђорђевић Поповић и парох цркве "Свети Илија" у Мирјеву, Борислав Петрић.

Марија Калас важила је за једну од најбољих певачица свог времена, која је с великим успехом наступала на најпознатијим светским сценама. Њен лик у филму “Марија”, оживела је холивудска звезда Анђелина Џоли која нам открива колико јој је драгоцено искуство певања оперских арија.

Свечано затварање овогодишњег БЕМУС–а, 26. октобра у Коларчевој задужбини обележиће наступ славног македонског пијанисте Симона Трпческог, у пратњи оркестра Виртуози, под управом диригента Бојана Суђића. Пијаниста Симон Трпчески и Јелена Михаиловић, чланица Одбора БЕМУС-а су гости наше емисије.

О актуелним утакмицама Евролиге и другим актуелним спортским темама говори Светлана Цеца Даниловић, новинарка Спортске редакције РТС-а.

Водитељ и уредник емисије: Ивана Миленковић

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи