Нобеловац

Шеста епизода: Говор

У Београду 1961. влада епидемија жутице. Андрић са Кочом Поповићем, Вучом и Чолаковићем пролази протокол путовања и добија инструкције поводом могућих питања о дисиденту Миловану Ђиласу чија књига "Разговори о Стаљину" треба да изађе у Њујорку. Андрић са Вером Стојић ради на говору за доделу награде. Стиже разгледница од Хелене Ижиковске из Пољске која га враћа у прошлост, 1914. годину када је као млад студент живео код њене породице у Кракову. Сазнавши за убиство Франца Фердинанда у Сарајеву, Андрић напушта Хелену и Краков и путује у домовину, прво у Загреб, затим у Сплит, где се среће са својим пријатељима, борцима против аустроугарске окупације и са својом младалачком љубављу Евгенијом Гојмерац. Андрића, као припадника Младе Босне, окупационе власти хапсе и одводе у сплитску тамницу.

Играју: Тихомир Станић, Игор Јуринић, Селма Алиспахић, Владан Гајовић, Бранка Шелић, Игор Самобор, Александра Плескоњић, Бранка Петрић, Светозар Цветковић, Небојша Миловановић, Миљан Прљета, Миливоје Обрадовић, Дејан Аћимовић, Сузана Кревх, Фабијан Комљеновић, Џејмс Овен, Марко Касало, Иван Скејић, Софија Нађа Станић, Кристијан Петелин, Уна Лучић, Данило Бабовић, Иван Барановић.

Креатори серије су Тихомир Станић, Иван Велисављевић и Владимир Рогановић.

Сценарио потписују Иван Велисављевић и Јелена Мијовић, а сарадници на сценарију су Алексндар Новаковић и Тихомир Станић.

Редитељ серије је Тихомир Станић са коредитељем Боришом Симовићем.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи