Читај ми!

Књига добрих људи

Живимо у времену у коме је све мање осећаја за друге, све мање добра у људима и све мање људскости у човеку.

Ненад Добричић из села Доброводице код Баточине, који живи и ради у Америци, баш због тога је, пре пет година, почео да исписује Књигу добрих људи.

У ту књигу, својим добрим делима, до сада се уписало више од 200 људи из Србије, Америке, Словеније. Ти људи су до сада помогли 28 породица из Србије и Републике Српске, које су задесиле тешке болести и разне друге невоље.

Само за породицу Марић из Републике Српске ти племенити људи су прикупили око 60.000 долара и тим новцем тој петочланој породици саградили кућу. Све те добре људе дирнула је тешка судбина Марића.

Константин је изгубио ногу, а његова супруга Милена се лечи од два карцинома. Живели су као подстанари са три ћерке и са симболичним примањима. Већ су били психички потонули, а веру у живот и у људе повратио им је Ненад Добричић са још стотинама људи који су прикупили новац за градњу њихове куће.

У Књизи добрих људи нису исписана само имена доброчинитеља, већ и имена свих оних којима су ти племенити људи помогли. У тој књизи исписани су њихови животописи, њихове судбине, боли, муке и патње кроз које су пролазили све док им добри људи из Србије, Америке, али и Европе нису пружили руку помоћи и улепшали им живот, показујући да је добро једна од ретких ствари на свету, која се дељењем умножава.

Уредник: Бранко Станковић

Сниматељ: Александар Агбаба

Монтажа: Марија Баронијан Шашић

 

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи