Читај ми!

Нобеловац

Играна серија о животу Иве Андрића представља великог писца у тренутку када сазнаје да је добио Нобелову награду за књижевност. То је време и када почиње да  преиспитује своје одлуке и поступке из прошлости и размишља о томе шта је цена успеха. Поводом почетка емитовања 5. октобра на првом програму РТС-а, сценариста Иван Велисављевић гост је културног дневника.

Након што је прошле године премијерно приказана у Авињону, контроверзна представа "Трилогија Снага кучке - И поглавље: Невеста и Лаку ноћ, Пепељуго" која доноси радикалан приступ теми сексуалног насиља, изведена је на завршетку Битефу.

Овогодишња Међународна трибина композитора почиње традиционалним уручењем Мокрањчеве награде и концертом симфонијске музике са делима домаћих аутора.

У Академији 28 премијерно је изведена дуо драма “Црвено и златно”, о времену у Србији након Косовског боја.

У Галерији Куће легата, отворен је Легат Милене ЈНК, у којем је изложена селекција дела из колекције сликарке, костимографкиње и креаторке лутака Милене Јефтић Ничеве Костић.

Извештавамо са завршетка фестивала Док'н'Ритам. На аукцији у Хонг Конгу једна од слика из серијала "Локвањи" Клода Монеа продата је за 30 милиона долара. Та слика је била у приватном власништву и никада до сада није била изложена јавности, па је Кристијева аукција била једна од најпосећенијих у овој години.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија… Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Драгана Пантић
Реализатор Маја Мандић
Монтажер Горан Мијић

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи