Јутарњи програм

Ко, када и зашто би требало да се вакцинише против грипа и пнеумокока?

Израел и Иран размењују међусобне претње одмаздом, што повећава дугогодишњу забринутост од свеобухватног рата у том региону. Шта представља  нова ескалација, рећи ће нам Мирко Даутовић после 7 сати

- Фонд за науку отвара 2 нова пројекта - 24 милиона евра за идеје научника из Србије и 800 хиљада евра за научнике из дијаспоре.  О значају  пројеката за развој младих научника говори нам професор Ненад Филиповић, в.д. директора Фонда за науку Србије.

Домаћи стартапери и њихово ширење на страна тржишта су важна тема за Иницијативу Дигитална Србија. Зашто је то незаобилазна прича када говоримо о будућности дигиталне привреде? О томе говори Тања Кузман, нова директорка Дигиталне Србије.

Још око 40 хотела требало би да буде изграђено у Београду до почетка Експа 2027. године. Хоћемо ли имати довољно радника за нове хотеле? Да ли у Србији недостаје толико угоститељских кадрова да су хотелијери приморани да унајмљују особље из Непала? То ћемо проверити у нашој теми мало после 9 сати .

У филмском кутку, данас говоримо о томе зашто је тако велико интересовање публике за домаћи филм, како су протекли летњи фестивали, шта нам доноси нови национални фестивал? Посебан део прича са Иваном Карлом биће о феномену супермена, уочи светске премијере филма „Супермен, прича о Кристоферу Риву“.

На данашњи дан 1990. године ујединиле су се две Немачке, 3. октобар је Дан немачког јединства. Да ли је уједињење Немачке испунило очекивања о идеји стварања недељиве Европе и колико је утицало на догађаје чији смо данас сведоци, првенствено на руско-украјински сукоб? О томе после 10 сати говори Мирослав Стојановић.

Праксиноскоп, модел парне машине, француски "фењер" часовник, НОКИА робот и музичка кутија предмети су који ће први пут бити представљани у Музеја науке технике. Пре тога, видећемо их у Јутарњем програму.

Душан Стојадиновић има више од 400 инструмената из целог света. При крају емисије најавиће концерт у Дому омладине

Уредник: Душица Тасић
Водитељ: Бојана Марковић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи