Читај ми!

Спретни прсти

Трећа епизода треће сезоне "НТЦ квиза“ је ту. Тим "Кокице“ и тим "Минеали“ су спремни да кроз игру покажу да су достојни представници својих градова – Житишта и Аранђеловца. Кокице и Минерале кроз игре води Аца Радојичић и то у суботу, 5. октобра 2024. у подне на Првом програму Телевизије Србије.

Да ли зато што је наш водитељ Аца био гладан када је упознавао такмичаре треће епизоде или зато што су заиста имена градова из којих долазе тимови инспиративни да добију имена која имају везе са храном, никада нећемо сазнати. Тек углавном, такмичари из Основне школе "Свети Сава“ из места Житиште у Банату чинили су један тим. Како и смао име њиховог града каже, ту су некада била житна поља, али Aци се није чинило да је име "Житарице“ довољно забавно за име тима. Како се и кокице праве од једне житарице, а то је кукуруз-кокичар, сви су се сложили да је име "Кокице“ по мери тима. Други тим, пак, из Основне школе "Милан Илић Чича“ из Аранђеловца, града који је познат по обиљу извора минералних вода. Јасно је као дан – име другог тима је "Минерали“.

И док се Кокице и Минерали боре за сваки поен (скачући на једној нози и смишљајући одговор на задатак), док набрајају асоцијације, ређају куле, памте приче, повезују и мисле), Аца се нада једној топлој бухтли. Изгледа да су му ова јестива имена распламсала глад. Очекивало би се да је смислио игру изненађења у којој ће циљ бити навести што већи број куваних јела, али не. Такмичари ће имати задатак да покажу колико су њихови прсти спретни да ухвате оловку, али да паралелно морају да мисле.

О чему је тачно реч, сазнаћете ако будете са нама у суботу, 5. октобра у 12:05ч на Првом програму или у недељу 6. октобра у 8:30ч на Другом програму Телевизије Србије. Ако сте ипак у тим терминима на неком лепом месту са породицом, окупите их касније и потражите нашу нову НТЦ-авантуру на нашој платформи rtsplaneta.rs или youtube-каналу. Изазовите их да се такмиче са вама и знајте, деца су много успешнија, уз мало труда – побеђујете родитеље сигурно!

Уредница и сценаристкиња квиза је Јелена Попадић Сумић, аутор квиза др Ранко Рајовић, аутори питања Вук Рајовић, Марина Илић, Паула Рајда, Марина Зељковић, Катарина Рајовић и Немања Бојанић. Сценограф је Горан Јоскимовић, костимографкиња Тијана Будимлић, композитор Милан Станковић SevdahBABY, спикер Драган Вучелић, монтажер Бојан Филиповић, директор фотографије Марко Микић и редитељ Миодраг Коларић. Највећи навијач и пријатељ наших такмичара је глумац водитељ – Александар Радојичић! Квиз је произведен у сарадњи Редакције дечјег програма РТС-а и продукције Tradegator ДОО, а уз подршку Министартсва просвете, науке и технолошког развоја, Савеза учитеља Србије и Удружења васпитача Војводине.

Најлепше је учење – учење кроз игру!

 

 

НТЦ квиз

Autor:
РТС

„НТЦ квиз“ се емитује сваке суботе у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије. У питању је права мождана авантура, коју зачињава велика количина дечје радости. А радости је највише у игри и зато смо у помоћ позвали пријатеља деце и великог заговорника игре, творца НТЦ система учења, др Ранка Рајовића! [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи