Читај ми!

Културни дневник

Концертна сезона Београдске филхармоније биће свечано отворена вечерас јединственим петосатним концертним маратоном у знаку  Волфганга Амадеуса Моцарта, под називом “Амадеус, Амадеус”, а као солисткиња се придружује прослављена пијанисткиња Јасминка Станчул. Концерт је посвећен успомени на Ивана Тасовца.

67. Међународни сајам књига у Београду биће одржан од 19. до  27. октобра, а земља - почасни гост биће Република Куба, најављено је на конференцији за новинаре у Скупштини Београда.

Међународна “Луна вирино “награда за књижевно стваралаштво жена додељена је у Музеју књига “Адлигат” Весни Голдсворти, нашој књижевници која живи и ствара у Лондону, а признање “Љубомир П. Ненадовић” за најбољу путописну књигу уручено је Весни Алексић за књигу “Мелодије Европе” на свечаности у оквиру манифестације “Љубини дани” у Бранковини код Ваљева.

На програму 58. Битефа, треће фестивалске вечери је словеначка представа “Сексуално васпитање II: Борба” у режији Тјаше Чрнигој, настала у сарадњи Словенског младинског гледалишча и “Места женск” из Љубљане.

У Националној галерији у Лондону  отворена је изложба посвећена холандском сликару Винсенту Ван Гогу под називом “Песници и љубавници”.

Гост Културног дневника је архитекта Владимир Ловрић, председник Организационог одбора Међународног конгреса “Одржива архитектура – енергетска ефикасност” који почиње  4. октобра у Југословенској кинотеци.

Уредница: Марија Миљевић Рајшић

Реализација: Сања Реџић

Монтажа: Горан Томић 

 

 

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи