Читај ми!

У потрази за нечим

Гост Београда је чувени британски вајар Ричард Дикон. Одржао је предавање у Српској академији наука и уметности, синоћ гостовао у нашем студију, а данас ћемо посетити отварање његове прве самосталне изложбе у Србији у галерији ДОТС на Доњем Калемегдану.

Одлуком Владе Републике Србије оснива се Национални фестивал филма и телевизије који ће се одржавати у Културном центру Златибор. Тим поводом тамо је отишао министар културе Никола Селаковић, који ће доделити Награду за животно дело глумцу Александру Берчеку.

У оквиру "Дана музеја", од 19. до 22. септембра, Етнографски музеј ће обележити 120 година од своје прве сталне изложбе, низом догађаја. Данас ће у музеју бити одржан концерт браће Теофиловић, поводом 30 година каријере и три стручна панела, а за сутра је најављено отварање савремено конципиране изложбе посвећене српском културном наслеђу.

У РТС Клубу се отвара изложба "Из века у век“, посвећена обележавању стогодишњице Радио Београда. На поставци ће експонатима бити представљени најзначајнији тренуци у историји једне од најстаријих европских радио станица и приче о људима који су стварали програм.

Водимо вас и на концерт у Коларчевој задужбини, где ће наступити четворо младих оперских певача из Србије који граде успешне каријере у Европи. Пратиће их ансамбл"Станислав Бинички“, уз дириговање маестра из Мађарске Балажа Кочара.

Испред Кенеди центра у Вашингтону постављена је интерактивна дигитална инсталација уметника Рефика Анадола, који је инспирисан Дворжаковом музиком направио ово дело користећи вештачку интелигенцију

У Тополи је недавно завршен 11. Фестивал дуодраме. Најбоља представа је "Демократија“ у режији Зијаха Соколовића. За најбољу женску улогу награђена је Алиса Лацко у представи "Дух је наша домовина“, а за најбољу мушку улогу у представи Олеана, редитеља Егона Савина награду је добио наш вечерашњи гост Бранислав Лечић.

Уредник Владимир Петровић

Реализатор Маја Мандић

Монтажер Мирјана Милосављевић

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи