Читај ми!

Игре широм отворене

Емисија "Игре широм отворене" 2. део у трајању од 55 минута је омаж посвећен Параолимпијским играма, али и самом Паризу који је после два велика такмичења испунио мисију и оставио велико спортско наслеђе. 

Прича прати учешће српских параолмпијаца који су освојили медаље, са фокусом на тешку ситуацију кроз коју је прошао параатлетичар Небојша Ђурић. Како је изгледала борба да се Небојши врати сребрна медаља у бацању кугле и који су најславнији моменти за Параолимпијски тим Србије видећете у првом делу емисије.

Други део емисије приказује ширу слику параолимпијског покрета. Кроз животне приче и изјаве многих звезда Параолимпијских игара моћи ћете да препознате значење неодустајања и тежњу да се кроз спортски успех психички превазиђу телесни хендикепи и инвалидитети.

Доласком у Париз, славни немачки фудбалски тренер Јирген Клоп желео је да укаже на шири значај Параолимпијаде, као и на то да је неопходно ојачати приступ у праћењу параспортиста. Интервју са Јиргеном Клопом је посебан део емисије која није директан наставак првог дела који се налази на Јутјуб каналу РТС-а и представља путопис кроз Париз пред почетак Олмпијских игара. Као званичан слоган и Олмпијских и Параолимпијских игара у Паризу, емисија је задржала назив Игре широм отворене (Games Wide Open).

Директор фотографије, камерман Владан Бугарски је поново својственим начином снимања допринео другачијој документарној форми по чему се и ова емисија издваја. Аутор и новинар Ненад Ђуровић је уз велику помоћ продуцента Милоша Пешића настојао да донесе дух овог такмичења и приближи слику Париза током Параолимпијских игара.

Удруженим радом сектора монтаже, обраде звука, музичке продукције и графичког дизајна пројекат је велики продукциони искорак РТС-а.

Значајну помоћ РТС-овом тиму у Паризу пружио је и познати спортски фотограф Давид Дамњановић.

 

 

 

 

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи