уторак, 23. јул 2024, 14:45
Гастрономад
Охридска пастрмка из Радожде
Подно планине Јабланице, на надморској висини од 700 метара, село Радожда "прикљештено“ је између Охридског језера и стрмих брда. Последње је насељено место на западној страни језера, пре албанске границе. Туристима је познато по цркви Светог архангела Михајла, смештеној у пећини која гледа ка језеру.
Очаравајућа природа Охридског језера, историја, културно наслеђе и дивни људи били су довољан разлог да наш гастрономад Катарина Петровић Каја посети ово бајковито место и од новинара Наума Кутановског сазна нешто о традицији овог краја, а од Анђелка и Ирене Шопоски научи како се припремају локални специјалитети тресена пастрмка и колач са маком. Каја је, као додатак, у студију припремила и охридску пастрмку на тави. Пријатно гледање!
Коментари