Читај ми!

Uefa Euro 2024: Немачка - Шкотска

Време је за фудбал. 24 репрезентације ће се у наредних месец дана борити за наслов најбоље националне селекције у Европи. После експеримента са организацијом такмичења широм Европе, која је додатно погођена ковидом и одлагањем, поново је само једна земља организатор такмичења. И у најави, није могла бити боља.

Немачка ће други пут угостити најбоље селекције на континенту а отварање 17. издања Европског првенства резервисано је за домаћина.

Стадион у Минхену ће бити поприште дуела између "Панцера" и репрезентације Шкотске.

Немци су фаворити. Како због чињенице да играју на домаћем терену, тако и због реномеа, који имају као четвороструки светски и троструки европски шампиони. Ипак, треба имати на уму да у последњих осам година нису остварили иоле значајнији успех на великим такмичењима. Јулиан Нагелсман, други најмлађи селектор у историји Немачке, има тежак задатак. Да Немце врати у врх европског и светског фудбала. Амбиције су највише могуће, а за остварење истих неопходан је добар старт на првенству.

Са друге стране, Шкоти нису репрезентација, која се може похвалити успесима на шампионатима. Кроз историју нису ни имали превише прилика. Тек три пута до сада, али им је ово друго узастопно, што говори о континуитету у селекцији, коју већ пету годину предводи Стив Кларк. Шкоти су до Немачке дошли кроз групу у којој су заузели друго место иза Шпаније. И управо победа против "црвене фурије" је сигнал да селекција са острва уме да игра против објективно јачих противника, па са правом размишљају о успеху и против домаћина.

Прва утакмица на ЕУРУ 2024. игра се на стадиону у Минхену, а почетак је у 21 сат на Првом програму РТС-а.

Коментатор је Милош Кривокапић.

 

 

 

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи