Читај ми!

Први свесрпски сабор “Један народ, један сабор - Србија и Српска”

Први свесрпски сабор под називом “Један народ, један сабор - Србија и Српска” биће одржан у суботу, 8. јуна 2024. године у Београду. Његова основна порука је порука мира.

Радио телевизија Србије је, заједно са Радио телевизијом републике Српске припремила специјални програм којим ће пропратити ову манифестацију. У више планираних догађаја током целог дана  учествују председник Републике Србије Александар Вучић и председник Републике Српске Милорад Додик, званичници највиших институција Републике Србије и Републике Српске, представници Срба из региона, као и црквени великодостојници Српске православне цркве.

Специјална емисија “Један народ, један сабор - Србија и Српска” почиње у 9.00 часова разговором са гостима у студију, укључивањем репортера и преносима централних догађаја сабора. Од 9.30 пратимо молебан из Храма Светог Саве који предводи патријарх српски г. Порфирије на коме присуствују  званичници републике Србије и Републике Српске.

У 11.00 часова планиран је састанак председника Републике Србије и Републике Српске, српског члана Председништва БиХ, председника народних скупштина Републике Србије и Републике Српске, председника влада Републике Србије и Републике Српске и Њ.С. патријарха српског, а у 12.00 почиње заједничка седница влада Републике Србије и Републике  Српске у присуству двојице председника и црквених великодостојника, коју ћемо преносити. 

У 13.00 планирана је размена потписаних докумената у присуству председника Републике Србије и Републике Српске, а потом ћемо чути и изјаве за медије председника Републике Србије и Републике Српске.

У Дому гарде на Топчидеру  у 14.00 часова председници Републике Србије и Републике Српске са ресорним министрима обићи ће ветеране из Републике Србије и Републике Српске.

Централно обележавање манифестације "Један народ, један сабор – Србија и Српска“ почиње у 17.00 часова на Тргу републике, уметничким програмом у коме ће учествовати више од три хиљаде уметника.

Председници Републике Србије и Републике Српске са ресорним министрима обићи ће после и Народни музеј, а целодневни програм завршава коктелом на крову ТЦ Галерија и ватрометом из Парка Републике Српске, на левој обали Саве.

Гости у студију биће историчар Предраг Марковић, историчар Раде Ристановић и економиста Горан Николић.

Уредница специјалне емисије је Биљана Радуловић, а са њом у студију ће бити и колега из РТРС Александар Црквењаш.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи