Фудбал: Шведска - Србија

Последњи меч пред одлазак на Европско првенство у Немачкој, Србија игра у Стокхолму против репрезентације Шведске.

Ова утакмица ће бити на неки начин и обележавање опроштаја чувеног Златана Ибрахимовића, али с обзиром на тренутну ситуацију, екипа најмање што жели је да буде део церемоније. 

Осам дана пред прву утакмицу важна је и игра, али и добар резултат, јер репрезентација има само једну победу у претходних пет утакмица.

Селектор Драган Стојковић Пикси је покушавао на различите начине да остане непоражен у Бечу, неколико дана раније, али се испоставило да јака жеља није била довољна.

Очекује се да ће шансу од старта добити неки играчи, који нису били у почетних 11 против Аустрије (пораз од 1:2), али је заиста тешко наслутити ко би то могао да буде. 

Практично је сигурно да ће селектор Драган Стојковић Пикси вратити формацију са 3 играча у задњој линији. Да ли ће играч више у везном реду помоћи да одбрана од противничких напада буде боља, остаје да се види.

Шведска се није квалификова за Европско првенство, а била је у групи иза Белгије и Аустрије, а испред Азербејџана и Естоније. Швеђани први пут пропуштају Евро после шест наступа заредом. 

Екипа има променљиве резултате у прехтодном периоду, у прошла три пријатељска сусрета пораз од Португалије и победе над Естонијом и Албанијом.

Селектор је бишви дански репрезентативац Јон Дал Томасон који жели да провери играче за наредне такмичарске мечеве, а због свих тих околности ово неће бити пука пријатељска утакмица већ ће оба тима имати жељу за доказивањем.

Пријатељска утакмица Шведска - Србија  игра се у Стокхолму, у суботу 8. јуна са почетком у 18 часова. Емитовање на Првом програму РТС-а.

Коментатор је Александар Стојановић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи