Читај ми!

Јутарњи програм

Од почетка године, у породичном насиљу страдало је 9 жена. У Прегледу тема дана о томе шта би значило пооштравање казни насилницима, како да се смањи насиље у породици? Са нама је Бранкица Јанковић, поверениза за заштиту равноправности

На путевима Србије је за само 12 сати, између суботе увече и недеље ујутру, погинуло пет особа. У две саобраћајне незгоде учествовали су возачи са пробном возачком дозволом. Зато данас говоримо о томе да би било боље да се на матуру иде без аутомобила, али и како да се у саобраћају понашају они који су тек научили да возе. Са нама ће бити пуковник полиције Славиша Лакићевић, начелник Управе саобраћајне полиције.

Јован Скерлић је био и остао један од наших најбољи књижевних критичара. А кога је волео – открива нам Лидија у рубрици "Имате ли минут да о љубави причамо цео век".

Мај месец математике се први пут одржава у Новом Саду. Тема манифестације је "Биотехнологија - алгоритми природе". О томе нам говори Данијела Вучићевић, в.д. директорка Центра за промоцију науке.

Некада и мала количина алергена у храни може изазвати алергијску реакцију, анафилактички шок и смртни исход. О томе данас говоримо са Снежаном Шундић-Вардић, из Удружења "Алергија и ја".

На планинским тркама догађа се да тркач остане сам. Колико то може да буде опасно? Како да се понашамо у тим ситуацијама, шта је потребно од опреме у трци од које не можемо да одустанемо?

Почела су летовања у предсезони. Да ли у агенцијама, случајно, може да се пронађе још које слободно место? Шта нас очекује на путу ка омиљеним летовалиштима? Каква је ситуација са ценама? Одговоре даје Александар Сеничић, директор Националне асоцијације туристичких агенција Србије.

Како биљке могу да помогну код дијабетеса и инсулинске резистенције, откривамо у нашој редовној рубрици уторком Тајна биља. Са нама ће бити Момчило Антонијевић, новинар и народни травар.

Савез естрадно – музичких уметника Србије организује концерт "Звезде међу звездама". То је сећање на Уснију Реџепову и Предрага Живковића – Тозовца. О томе при крају емисије.

уредник Душица Тасић
водитељ Гордана Стијачић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи