Читај ми!

Гастрономад

Бразил - очаравајући спој укуса

Просторе Бразила хиљадама година насељавале су стотине племена, која су уживала у богатствима кишних шума, ловећи, рибарећи, сакупљајући воће и орахе, али и узгајајући маниоку и махунарке. Са европским освајачима и афричким робовима у Бразил су стигли и нови састојци. Овдашње поврће, риба и плодови мора, у споју са намирницама донетим из Европе и Африке, као што су пиринач, маслине, бели лук, палмино уље, кокос, затим говедина и свињетина, постали су основа бразилске исхране. Када је Бразил стекао независност, у земљу су почели да долазе и многи досељеници. Сада локалну кухињу више не представљају само изврсна кафа или сласно воће, већ и разни специјалитети из целог света. Уз традиционалне орашчиће, ананас, маниоку, гуарану или палмине плодове, бразилска кухиња једна је од најзанимљивијих за праве гастрономе.

Наш гастрономад Катарина Петровић Каја припрема нам бразилско пециво од сира и бразилске млечне шећерне пралине. Пријатно гледање!

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи