Читај ми!

Прво полуфинале Песме Евровизије – Теја Дора пева за Србију

Малме је овогодишњи домаћин Песме Евровизије и то захваљујући Лорин која је донела победу Шведској већ седми пут, што је осим Ирске чини најтрофејнијом на овом музичком такмичењу. У првом полуфиналу, такмичари из 15 земаља бориће се за десет места у великом финалу. Наша Теја Дора наступа у првом полуфиналу са песмом "Рамонда" друга по реду. Директан пренос од 21 час на РТС 1, РТС Свет, првом програму Радио Београда и платформи РТС Планета.

У Малмеу ће се, под успостављеним трајним слоганом "Уједињени музиком", за титулу најбоље песме Европе борити такмичари из 37 земаља. По 10 најбољих песама из оба полуфинала пласираће се у велико финале у којем су се аутоматски пласирали прошлогодишњи победник Шведска и земље "велике петорке".

Осим Србије, у првом полуфиналу наступиће још 14 такмичара из Кипра, Литваније, Ирске, Украјине, Пољске, Хрватске, Исланда, Словеније, Финске, Молдавије, Азарбејџана, Аустралије, Португалије и Луксембурга.

Државе које су аутоматски финалисти, као и прошлогодишњи победник, наступају током полуфинала уживо. Раније су у полуфиналима пуштани клипови њихових наступа са генералне пробе, а од ове године публика ће имати прилику да види уживо њихове наступе. Тако ће у првом полуфиналу наступити Немачка, Шведска и Уједињено Краљевство, а у другом Француска, Италија и Шпанија.

Од прошле године у полуфиналним вечерима гласа искључиво публика, а гледаоци из држава које се уопште не такмиче моћи ће такође да гласају и то путем евровизијске апликације за гласање www.esc.vote

Директан пренос првог полуфинала моћи ћете да пратите од 21 час на РТС 1, РТС Свет, првом програму Радио Београда, као и путем мултимедијалне платформе РТС Планета.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара