Читај ми!

"Земља није мој дом“

Гости вечершње емисије су победници овогодишњег, 19. међународног фестивала документарног филма "Златна буклија“ у Великој Плани: уредник Веско Бутрић и редитељ Слободан Симојловић, аутори, сценаристи дугометражног документарног филма "Земља није мој дом“ о култном кантаутору Краљу Чачка.

У тврђави “Голубачки град” приређена је изложба "Свети ратници у српском средњовековном сликарству", на којој ће бити представљен  реконструисани средњовековни оклоп који је пронађен у оквиру комплеса. О том догађају сазнаћемо више од нашег дописника.

Светски познати Глен Милер Оркестар, под диригентском палицом Вила Салдена, наступиће у МТС Дворани где ће извести свој нови програм. Публику очекује вече испуњено чаробним звуком свинга, а ми ћемо вам пренети део те атмосфере.

У пратећем програму Аустријског филмског фестивала вечерас ће у Дворани Културног центра Београда бити представљена књига есеја: “О булеварима, апартманима и Билију Вајлдеру” и приказан рестаурирани филм “Семе зла” из 1934. године, овог значајног холивудског редитеља аустријског порекла.

Говорићемо и о новој књизи песама Слободана Вуксановића, а из света вам доносимо причу о награди “Едвард Мекдауел”, која се додељује за животно дело и изузетан допринос америчкој култури, а ове године је припала 91-годишњој Јоко Оно.

уредник Владимир Петровић

реализатор Сања Реџић

монтажер Мирјана Милосављевић

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се