Читај ми!

Културни дневник

Добитник Награде Града Београда за 2023. годину за књижевност и преводно стваралаштво је Бранко Анђић за књигу путописних есеја “На мапи утопије”. Тим поводом гост Културног дневника је писац и преводилац Бранко Анђић.  

На сцени Београдског драмског позориште гостовало је Народно позориште из Сарајева са представом “Марлен Дитрих-пет тачака оптужнице” у режији Хариса Пашовића и са Мирјаном Карановић у насловној улози, о чему ће бити речи у нашој емисији.

Водимо Вас у Горњи Милановац на 17. Међународно бијенале уметности минијатуре, највећу изложбу малог формата у Свету.

У нашем фокусу прва три тома Књижевноисторијских и есејистичких дела Милорада Павића, који су представљени у Културном центру Војводине.

Говоримо о биографском филму “Ингеборг Бахман-Путовање у пустињу” Маргарете фон Троте о једној од најугледнијих књижевница немачког говорног подручја двадесетог века, који је почео да се приказује у нашим биоскопима.

Екипа Културног дневника била је на промоцији новог романа Марка Томаша “Књига за Мају”.

Припремили смо причу о томе како је иконички бетонски екстеријер чувеног Барбикен центра у Лонодну овог априла прекривен са приближно 2000 квадратних метара платна розе и љубичасте боје, које су по мери исткале занатлије из Гане, а што је нови рад једног од водећих визуелних уметника Ибрахима Махаме.

Уредник Војка Пајкић Ђорђевић

Реализатор Марко Шотра

Монтажер Зорица Јовић

 

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара