Читај ми!

Од локалног до глобалног

Клима географија и људи су оно што чини једно поднебље и његове специфичности.

За свако локално продручје битно је да сачува предности које већ има. Најбоље је када се заједничким снагама дође и до производа са географским пореклом. О свему овоме и могућностима које нам се нуде у овој емисији Знања имања говоре:

Сафет Веснић, саветодавац пољопривредне стручне службе Новог Пазара, да ли је будућност овог краја у производњи органске хране која подразумева квалитет и здраствену безбедност.

Адем Брирчанин из села Трнова, гаји биволице и производи кајмак, сир и метаницу односно маслац јединственог квалитета.

Јасмин Дервишнуровић, чува аутентични рецепт новопазарских мантија и њихову славу шири и локално и регионално.

Марта Монтоја из Шпаније о противградном топу који град претвара у кишу и снег, иновацији која штити 80 хектара њива.

Професор доктор Зоран Кесеровић, о изазовима савремене производње воћа у Србији и свету - како раде успешни?

Новинари: Драгана Попов, Љиљана М. Петровић

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње