Читај ми!

Јутарњи програм

Мало јој је недостајало до медаље, још мање до олимпијске норме. Директно из Дохе, са Светског првенства, долази нам пливачица Ања Цревар

У Темама дана, о томе да поново рачуни за струју могу да се плаћају на шалтерима Електропривреде, затим да без нафте нема зелене транзиције и о 15-огодишњици од приватизације НИС-а, причаћемо са Јелицом Путниковић, оснивачем портала Енергија Балкана.

О тренутној ситуацији на тржишту некретнина, али и о томе како би могло да буде решено плаћање пореза на изнајмљивање станова, односно о правима подстанара и станодаваца, после пола 8 говоре Милић Ђоковић, проценитељ и Никола Премовић, адвокат.

Аудиоманија је швајцарски пројекат који обезбеђује аудио књиге и подкастове на српском језику за децу и младе. Уочи Међународног дана матерњег језика, о учењу српског језика у иностранству говори нам Олга Бухолц, аутор пројекта Аудиоманија.

Србија има дугу традицију соколарства. Манастир Студеница био је соколарски центар Европе. Зачетници ове традиције су код нас били Немањићи. Та традиција се на неко време изгубила, али је поново оживела крајем 80-их година прошлог века. О соколарству нам говори Хани Гиргис

У овој емисији представљамо младе људе, који су већ показали колико могу. После Ање Цревар, са нама ће бити и Алекса Данић, победник Државног такмичења из математике и вицешампион Српске информатичке олимпијаде! Алекса воли и музику, свира гитару и пре годину дана је објавио први албум.

Кора и листови са стабала брезе, постали су симболи руског пространства. Хиљадама година користе се у народној медицини народа Севера. За шта је лековита и како се употребљава бреза, откривамо у "Тајнама биља".

Ужице је од 21. марта, званично, Национална престоница културе Србије. О томе како се Ужице припремило и како ће бити на отварању, рећи ће нам Јелена Раковић Радивојевић, градоначелница Ужица и Александра Паладин, помоћник директора Музичке продукције РТС-а.

уредник: Душица Тасић

водитељ: Бојана Марковић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи