Фудбал - ЛШ: Лацио - Бајерн

Фудбалери Лација дочекују Бајерн из Минхена у првој утакмици осмине финала Лиге шампиона. Меч се игра од 21 час на стадиону Олимпико у Риму, уз директан пренос на Првом програму РТС-а.

Наставља се Лига шампиона на РТС-у. После зимске паузе, одиграће се први мечеви осмине финала, а у фокусу је утакмица између Лација и Бајерна. Биће то њихов други међусобни окршај у осмини финала елитног такмичења у последњих пет година.

У сезони 2020./21. Бајерн је на Олимпику у Риму славио са убедљивих 4:1, док је на Алианц арени у Минхену било 2:1 за Баварце који су са укупних 6:2 прошли међу осам најбољих екипа те сезоне. Бајерн је ове године други у Бундес лиги пети са пет бодова мање од Леверкузена после 21 одиграног кола. Актуелни шампион Немачке је у суботу поражен управо од Бајера у Леверкузену са убедљивих 3:0. На последњих пет сусрета, Баварци имају три победе и два пораза.

Са друге стране, Лацио је прошле сезоне био вицешампион Италије и то је најбољих резултат тима у лиги од 2000. године. Ове сезоне, после 23. кола Серије А, налазе се на осмом месту на табели са 37 освојених бодова, то јест имају 23 бода мање од лидера Интера. Лацио је у суботу славио на Сардинији против Каљарија са 3:1, и тако прекинуо серију од три утакмице без победе.

Екипу Маурисија Сарија ове сезоне на терену предводе први стрелац тима Ћиро Имобиле, а ту су и Шпанац Педро, Аргентинац Кастељанос, Данац Исаксен, млади Италијан Ровела, Француз Гендузи, Црногорац Марушић и искусни Шпанац Луис Алберто и они уз голмана Проведела чине окосницу тима.

Са друге стране, Тухел се ове сезоне узда пре свега у Харија Кејна - Енглез је на 21 утакмици у Бундес лиги постигао 24 гола, уз четири погодака у Лиги шампиона на шест мечева.

Поред Кејна, неизоставни чланови Тухелове сјајне екипе су и Нојер, Кимих, Упамекано, Дејвис, Горецка, Лирој Сане, Мусијала, Тел и искусни Томас Милер, а ту су и Чупо Мотинг и Кингсли Коман.

Уз овако искусан и квалитетан састав, Баварци ће и овога пута бити фаворити против екипе Лација. Бајерн је шест пута био шампион Европе, имају четири титуле клупског првака света, али и по један трофеј у Купу Уефа и Купу победника Купова. Баварци су 33 пута били шампиони Немачке, од тога 11 узастопних од 2012. године, а освојили су и 20 трофеја у Купу Немачке.

Са друге стране, Лацио је освојио две титуле у Серији А, седам националних Купова, један Куп победника Купова 1998/99, а славили су и у Суперкупу Европе 1999. године. Италијански тим је тек трећи пут у нокаут фази Лиге шампиона, а највећи успех остварили су 1999/2000. када су испали у четвртфиналу од Валенсије.

Први меч осмине финала Лиге шампиона између Лација и Бајерна директно са стадиона Олимпико у Риму преносићемо на Првом програму РТС-а у среду од 21 час.

Коментатор меча биће Немања Матић.


Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи