Јованка Броз и тајне службе

У деветој епизоди документарно-игране серије "Јованка Броз и тајне службе" гледаоци ће видети да ли је било покушаја да Тито и Јованка превазиђу сукоб до кога је дошло пре путовања у Совјетски Савез, Кореју и Кину.

У необјављеном интервјуу, шеф војне службе безбедности, генерал Дане Ћуић, објашњава због чега није дошло до помирења, зашто је Тито прекинуо комуникацију са Јованком и да ли је размишљао о разводу брака.

Ко је организовао Јованкин долазак на Брионе и дочек Нове 1978. године на том острву? Због чега је Јованка у последњем тренутку отказала тај пут и избегла сусрет са Титом? Тито је и после тога покушао да успостави контакт са Јованком. Пре поласка на лечење у Љубљану послао јој је поклон на који је она изузетно емотивно реаговала.

Још док је Тито био жив, Савет за заштиту уставног поретка донео је одлуку да се прислушкује, не само Јованка, него и њена родбина. Гледаоци ће сазнати да ли је та одлука била заснована на закону и реалним чињеницама.

У овој епизоди гледаоци ће видети ко је и на који начин обавестио Јованку да је Тито умро. Сазнаће и како је одлучено да се Јованки дозволи присуство на сахрани. Откривамо и где је нестало Титово писмо намењено Јованки и копију тог писма која је послата Кости Нађу. Од играних сцена ове епизоде посебно је потресна она која приказује сусрет Јованке Броз и Индире Ганди.

О исељењу Јованке Броз из Ужичке 15 постоје разне верзије. Гледаоци ће имати прилику да од непосредних учесника тих догађаја сазнају како је Јованка исељена из куће у којој је провела скоро 35 година.

У играним деловима ове епизоде учествују: Снежана Савић, Небојша Дугалић, Бранислав Лечић, Драган Вујић Вујке, Јасмина Аврамовић, Светозар Цветковић, Бранислав Томашевић, Милена Васић и Лепомир Ивковић.

Продуценткиња серије је Данка Милошевић и продукција ГФЦ. Режисер је Недељко Ковач, а аутор сценарија Светко Ковач. Наратор је глумац Тихомир Станић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи