ЕКО Авантура Србија

У трећој епизоди еколошког шоуа "ЕКО Авнатура Сбија", у суботу од 13.50, водитељи Душан Раденковић и Стефан Бендић ће затражити од продукције да на кратко стопира трку.

Душан Раденковић: Оно што смо затекли на самом извору реке је било веома потресно. Права мини-депонија на месту где би река требала да буде најчистија. Да ситуација буде гора, извор је неприступачан, а самим тим депонија није настала спонтано, већ се неко озбиљно потрудио да на то место донесе отпад.

Реч је о извору реке Рашке, у близини манастира Сопоћани. Река Рашка управо на том месту извире из стене вековима уназад. Извире чиста као суза, али нажалост, не остаје таква.

Стефан Бендић: Реку Рашку на извору можемо да пијемо колико је чиста. Када бисмо је попили само неколико стотина метара даље, вероватно бисмо се отровали. То је најсликовитији пример шта ми људи радимо природи. Наша емисија покушава да промени свест људи, како овакве слике не бисмо гледали у и будућности.

Такмичари у трећој епизоди крећу из Новог Пазара, где су ноћили у шаторима. Они кроз асоцијације које добију од продукције, морају да пронађу пут до извора реке Рашке.

Подсетимо, екипа која највише еколошки допринесе својој земљи, симболично добија парче своје земље, тј. плац у срцу Србије!

Да ли ће извор реке Рашке опет бити чист, гледајте у суботу од 13.50, на РТС 1.

Аутор емисије: Душан Раденковић

Водитељи: Стефан Бендић и Душан Раденковић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи