ЕКО Авантура Србија

У другој епизоди ТВ шоу "ЕКО Авантура Србија" сусреће се са природном катастрофом на реци Рашки. У суботу од 13.50 ЕКО Авантуристи нападају "чудовиште од пластике".

Душан Раденковић: "Река Рашка је некада била богата пастрмком, а данас пластиком и отпадом. Ово је слика која мора да нас покрене све заједно. Али не да кукамо, него да засучемо рукаве и почнемо да чистимо".

Стефан Бендић: "Река Рашка је на самом извору толико чиста да може да се пије. Када бисмо попили воду из Рашке на овом месту, отровали бисмо се. Ми људи смо јој ово урадили. За само неколико километара њеног тока, ову дивну реку смо толико загадили, да у њој, сем пластике, нема ничега".

Овакве потресне еколошке слике наше земље стављају паузу на такмичење у емисији и захтевају од свих нас да радимо, чистимо и помогнемо природи.

Такмичарима емисије "ЕКО Авантура Србија" је природа и Србија на првом месту, а екипе су се сложно договориле да на кратко паузирају трку, како би заједно санирали ову депонију на реци.

Душан Раденковић: "Овом приликом апелујемо и на све људе који се јавно баве еколошким темама, да не рекламирају пластичну амбалажу, јер је природа важнија од профита! Пластици није место у природи."

Да ли су наши водитељи са такмичарима успели да се изборе са "пластичним чудовиштем" из реке Рашке, погледајете у суботу од 13.50.

"ЕКО Авантура Србија" наставља своју мисију са истом идејом: Идејом чистије Србије!

Аутор емисије: Душан Раденковић

Водитељи: Стефан Бендић и Душан Раденковић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи