Рукомет - ЕП: Србија - Црна Гора

Рукометаши Србије играју са Црном Гором од 18 часова у последњем, трећем колу групе Ц на 16. Европском првенству које се одржава у Немачкој.

После пораза од Мађара резултатом 28:27 рукометаши Србије имају само теоретску шансу да прођу у други круг Европског шампионата. Наш тим је на премијери, у првом колу ремизирао са Исландом 27:27 и на трећем месту је на табели са једним бодом.

Црна Гора је у првом колу поражена од Мађара са 26:24, док су у другом колу несрећно изгубили и од Исланда са 31:30, тако да су већ после два меча елиминисани са Европског првенства и немају никакве шансе за пласман у други круг.

Дакле, Србија је под императивом победе против Црногораца, али и ако остваре тријумф, изабраници Тонија Ђероне и даље нису обезбедили пролаз међу 12 најбољих.

Нашем тиму би у случају тријумфа у трећем колу била неопходна и победа Мађара над Исландом. Тај меч игра се такође у Минхену, али од 20 часова и 20 минута. Екипа која оствари победу у том сусрету прошла би даље као првопласирана из наше групе Ц и пренела би два бода у наставак надметања.

Рачуница је јасна. Наша селекција мора да савлада Црну Гору, али и да се нада победи Мађарске против Исланда.

Србија се састала са Црном Гором на Европском првенству 2020. године у Аустрији, када је Црна Гора славила у Грацу са 22:21.

Црногорци играју седми пут на Европским шампионатима. Ово им је шести турнир за редом, а интересантно је да су на прошлом Европском првенству у Мађарској и Словачкој 2022. били хит шампионата, играли су у другој фази и на крају заузели 11. место што је и најбољи резултат у историји мушког репрезентативног рукомета у Црној Гори.

Србија од 2010. игра своје осмо Европско првенство за редом, а поред финала 2012. пред нашим навијачима, наши момци су само још једном прошли у други круг, и то 2018. у Хрватској када су репрезентативци Србије заузели 12. место.

Меч последњег, трећег кола групе Ц између Србије и Црне Горе игра се у уторак од 18 часова у Олимпијској дворани у Минхену.

Директан пренос обезбеђен је на Првом програму РТС-а.

Коментатор утакмице биће Немања Матић.

 

 

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи