Гастрономад

Шулцова оаза

Ласло Ђерђ Шулц љубитељ је коња, музике и хедонизма. Рођен је у Немачкој, а живи у Медењачи, на салашу. Медењача је као острво крај Бечеја, окружена је старим и новим током реке Тисе. Ласло је производњом сира почео да се бави пре четири године.

- Зашто баш пареница? Када сам био дете увек бисмо при повратку из Немачке свратили у Мађарску да купимо ову врсту сира. Игром случаја једног дана сам добио сирну културу за моцарелу и пареницу. Због носталгије за тим укусом из детињства, почео сам да правим ручно рађене сиреве. Наша пареница се прави од првокласног крављег млека, од крава које се хране искључиво сеном од луцерке. Сиреве димимо на букви - истиче овај вредни домаћин, који често окупља госте на свом салашу и припрема им разне специјалитете.

Наш гастрономад Катарина Петровић Каја посетила је бајковити Шулцов салаш и научила како се припрема печени сир, а као додатак направила је маринирана ребра на Шулцов начин и тортиље. Пријатно гледање!

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи