Читај ми!

Зујалица

Када се празници приближавају, важни су нам и поклони и украси, али се на крају увек испостави да су најважније оне мале ствари. О њима ће бити речи и у данашњој Зујалици.

Једна од најважнијих ствари за сву децу је породица. Али то није само мирно место где се ушушкамо. Породица понекад има сопствене авантуре. Тако је и са породицом патака у новом анимираном филму Пачија посла који ћемо вам представити. Нећете веровати, паткице се селе из свог раја у опасне крајеве, филм је весео, забаван исинхронизован на српски језик да све боље разумете, а о нјему смо причали и са младом глумицом Машом која је позајмила глас једној од јунакинја филма.

У том филму тема је селидба, баш као и у роману Александре Јовановић, награђеном на Змајевим дечјим играма – Петра је стварно отишлла. Једна од драгоцених ствари, поред породице, су и најбољи другари, па ћете у разговору са младом ауторком открити кроз какве све муке пролази главна јунакиња књиге након што јој се другарица пресели.

Та мала, а највећа ствар - пријатељство тема је и новог цртаног филма о Маши и медведу. Најбољи другари, који су стално у некој врсти шаљиве заваде овај пут ће вас још више засмејати, у анимираном филму Маша и медвед, још забавније.

Дружење је, наравно везано и за игру, која је свакако бар трећа најважнија ситница у нашим животима. Родитељи, баке и деке, немојте одмах уздисати због скупих играчака, у овонедељној Зујалици дајемо идеје како да се направе играчке рециклирањем, све то уз занимљиву књигу, која објашњава како се то ради

Не тако мала ствар, али она коју старији често забораве, за децу је и питање када ће да порасту. За оне који желе да то измере и да се боље упуте у питања раста, Зујалицини водитељи откривају сјајне књиге у којима је баш о томе реч, из едиције Гледај како растем!

Да ли сада схватате да мора да се Зуји да би се све ове стварии сазнале, проучиле и разумеле. Зато заказујемо дружење и заједничко зујање за суботу 23. Децембра у 9,30ч на другом програму РТС-а.

Ако случајно закасните, јер сте до касно китили јелку, Зујалица ће убрзо бити доступна на јутјуб каналу. А ако сте нестпљиви да сазнате шта радимо у међувремену, пратите наш инстаграм профил.

Као што сте већ навикли, емисију припрема вама већ познате екипа: уредница Мирјана Маја Поповић, новинарка Јована Р. Николић, млади водитељи Тијана Зилџић, Невена Матић, Хана Лакота, Јаков Марјановић, Ирена Зоричић, Ђорђе Зоричић, као и сниматељ Душан Живковић, монтажер Ненад Џодић и многи други.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи