Читај ми!

Гастрономад

Повратак у Витошевац

Јела са пилетином омиљена су на нашим просторима од давнина. Пилеће бело месо данас се често налази на трпезама широм Србије, јер се брзо припрема, хранљиво је и лако се комбинује са различитим врстама свежег и термички обрађеног поврћа, као и са тестенином и преливима. Червиш је једно од традиционлних јела, које се у јужној Србији некада служио као предјело, а данас, уз пире кромпир или тестенину и сезонску салату, као главни оброк.

Наш гастрономад Катарина Петровић Каја, у потрази за старим рецептима, посетила је Борину колибу у Витошевцу, где је од домаћице Јасмине Рајић, која се са породицом вратила из иностранства, научила како се прави червиш и вртени кромпир, а као додатак направила је сочну пилетину са кнедлама. Пријатно гледање!

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи