Читај ми!

Јутарњи програм

Каже се да какво је време на Аранђеловдан, тако ће бити током целе зиме и пролећа. По обичајном календару, ваља се данас помоћи сиромашнима и немоћнима.  Зато ће екипа Јутарњег програма бити у Свратишу за децу.

Како се у време сукоба Израела и Хамаса путује на Север Африке? О Српског гробљу, Сахари и културној сарадњи Србије и Алжира, са лица места, говори нам Виктор Лазић

И даље је увођење таксе Бугарске на транспорт руског гаса, који је преко територије те земље, једна од најважнијих енергетских тема у региону. О томе, али и о гасној интерконекцији између Србије и Бугарске и најави нафтовода, који ће повезати нашу земљу и Мађарску, у у Темама дана, говориће Јелица Путниковић, са портала Енергија Балкана.

Анализе крви требало би радити једном или два пута годишње. Како се понаша крвна слика код инфекција, а када указује на озбиљније поремећаје, па и на хематолошке малигнитете? И зашто је повећан број хематолошких малигних обољења? О томе после пола 8

Долази зима. За још једно скијалиште у Француској то значи да ће се суочити са недовољном количином снега да би могло да ради. Главни кривац – глобално загревање. О томе зашто је све мање снежних дана зими, говори нам климатолог Владимир Ђурђевић.

Рогови јелена, мамутов зуб, жир, само су неки од материјала од којих Саша Тркуља прави дршке за ножеве. Посетили смо га у његовој радионици.

Прошло је 13 година од када је Србија освојила Дејвис куп. Променио се систем такмичења, променили су се многи играчи, али је амбиција иста. Може ли Србија до још једног Дејвис куп трофеја? Очекујемо да нам се из Малаге јави Филип Крајиновић.

Десанку Максимовић смо доживљавали као неког из ког исијава мудрост и блаженство. Да ли је Десанка некоме даривала и своју љубав? Одговор се крије у рубрици "Имате ли минут да о љубави причамо цео век".

У данашњим Тајнама биља, Мома Антонијевић нас води у борову шуму. Тражимо лек у боровим иглицама и смоли.

Уредник: Душица Тасић
Водитељ: Бојана Марковић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи