Читај ми!

Фудбал - Кв. за ЕП 2024: Србија - Бугарска

Фудбалери Србије у недељу од 15 часова дочекују Бугарску у одлучујућој утакмици за пласман на Европско првенство у Немачкој наредне године. Меч се игра у Лесковцу са почетком од 15 часова уз директан пренос на Првом програму РТС-а. Коментатор утакмице биће Немања Матић.

Србији је у последњем, осмом колу наше квалификационе групе Г потребан реми са Бугарима да би се пласирала на Европски шампионат у Немачкој наредног лета. Бугарска је остала без икаквих шанси и пре овог сусрета. Србија је тренутно друга на табели групе Г иза Мађара са 13 бодова и скором од четири победе, уз два пораза и једним ремијем. Бугари су једини тим без победе у нашој групи са само три бода после седам одиграних утакмица.

Србија од самосталности никада није играла на Европском првенству и стога ће ово бити историска утакмица за наш национални тим, јер Србије мора да остане непоражена да би прошла на највећу европску фудбалску смотру. Последњи наступ остварили смо као СР Југославија 2000. у Холандији и Белгији када је наш тим испао у четвртфиналу.

Меч ће бити историјски и за селектора Драгана Стојковића који може постати први српски тренер који је одвео национални тим и на Светско а потом и на Европско првенство. Историјска утакмица са Бугарском игра се у недељу у Лесковцу на стадиону Дубочица са почетком у 15 часова.

Директан пренос обезбеђен је на Првом програму РТС-а. Коментатор утакмице биће Немања Матић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи