Читај ми!

Теслин народ: Бранко Бојовић

Др Бранко Бојовић, лекар, специјалиста кранио-максилофацијалне и микрохирургије, и доцент Медицинског факултета Универзитета Харвард, рођен је у Америци.

Када је 2012. године урађена историјска операција – трансплантација лица Американцу Ричарду Лију Норису, највећи број честитки стигао је из Србије!

У тиму лекара који је у болници Универзитета Мериленд у Балтимору 36 сати оперисао несрећног човека, уградио му језик, зубе, вилицу у једном комаду и израдио му сасвим ново лице био је др Бојовић. Иако рођен у Америци, успешни доктор никада није заборавио своје корене на које је врло поносан, и своју младу породицу и наследнике одгаја управо у духу српске културе и традиције. Зато је Сретењско одликовање које му је 2019. године доделио председник Србије – Златна медаља за заслуге - за њега било остварење великог сна, да буде признат и у земљи својих предака!

Данас, Бранко живи и ради у Бостону, у оквиру Опште болнице Масачусетса (Massachusetts General Hospital), као и Шрајнерс болнице за децу у Бостону (Shriners Hospitals for Children-Bosto). Његов таленат, рад и посвећеност лекарском позиву учинили су га једним од водећих пластичних хирурга у Америци и свету, али и омогућили да своје знање и хуманост преноси будућим генерацијама младих лекара.

Филм и серијал је рађен у копродукцији Optimistic film-а и РТС-а. Пројекат Теслин народ је иницирала Tesla Science Foundation. Пријатељ серијала је Српски народни савез.

Редитељ и продуцент: Жељко Мирковић

Наратор: Џек Димич

Сценарио: Милош Растовић, Марко Лопушина, Жељко Мирковић

Извршни продуценти: Микан Велиновић, Ђорђе Јовичић, Никола Лончар, Борислав Јовичин

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи