Читај ми!

НТЦ квиз

Светски шампион и бркови

Добродошли у седму епизоду "НТЦ квиза" у којој три пута три можда није девет, у којој мумија носи опанке, а вук микрофон, у којој гост на кошаркашком терену страху каже "стој", јер он Страхиња Стојачић! А ко досади каже "стој"? Седма епизода "НТЦ квиза", која се емитује у суботу, 28. октобра 2023. године у 12.00ч на Првом програму Телевизије Србије.

Седму епизоду "НТЦ квиза" памтићемо по највећем броју наглашених слова Ш. Миљан је, представљајући екипе, схватио да ће борбу две школе и два града, свести на борбу два слова Ш: Доња Шшшшаторња протиц Шшшшапца. Из првог места нам долазе ученици основне школе "Живко Томић", а из Шапца су ђаци Основне школе "Лаза К. Лазаревић" из Шапца. Да се епизода не би претворила у шиштање, шушкање, шуштање и шапутање, Миљан је тимовима дао имена: Доња Шаторња нас мислима води у шатор, а шатор у камп, па се прва екипа зове "Кампери". А како је Лаза К. Лазаревић бипо пре свега доктор, шабачку екипу назваће се "Доктори".

Шшшшта ће то радити Кампери и Доктори? Стајаће на једној нози, дешифроваће необичне шифре, сазнаће како једна наизглед тешка лекција о писаним усменим и материјалним изворима на основу којих сазнајемо о историји може да се научи лако кроз Приче за памћење, принципом нелогичних прича. Шшшшта ће даље радити ђаци из Шшшшаторње и Шшшшапца? Ређаће куле и тврђаве, тражити асоцијације, спајати речи и најзад... угостити једног... шшшшампиона. Са брковима.

А ко је то? То је наш велики и славни првак и шшшампион у баскету (3 на 3) Страхиња Стојачић! Испричаће нам како је кренуо да пушта бркове, зашто их не брија и шта све у његовом животу представља број три. Након свега тога, за наше такмичаре припремиће један занимљиви полигон у коме ће екипе моћи да се изборе за још који поен и можда однесу победу и пласирају се у четвртфинале.

Будите са нама и ове суботе, 28. октобра у 12.00ч на Првом програму Телевизије Србије. Репризу можете да погледате одмах сутрадан, 29. октобра у 8:30ч на Другом програму Телевизије Србије. Ако сте ипак у тим терминима на неком лепом месту са породицом, окупите их касније и потражите нашу нову НТЦ-авантуру на нашој платформи rtsplaneta.rs или youtube-каналу. Изазовите их да се такмиче са вама и знајте, деца су много успешнија, уз мало труда – побеђујете родитеље сигурно!

Уредница и сценаристкиња квиза је Јелена Попадић Сумић, аутор квиза др Ранко Рајовић, аутор питања Вук Рајовић, коме је, уз помоћ Марине Илић и Катарине Рајовић, додељена и супервизорска палица. Сценограф је Горан Јоскимовић, костимографкиња Тијана Будимлић, композитор Милан Станковић SevdahBABY, спикер Драган Вучелић, а највећи навијач и пријатељ наших такмичара је глумац водитељ – Миљан Прљета! Квиз је произведен у продукцији Tradegator ДОО.

Најлепше је учење – учење кроз игру!

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи