Читај ми!

Фудбал - ЛШ: Манчестер сити - Црвена звезда

Фудбалери Црвене звезде гостују код Манчестер ситија у првом колу групе Г Лиге шампиона. Меч се игра на Стадиону Етихад у уторак, 19. септембра, од 21 час уз директан пренос на Првом програму РТС-а.

Пред фудбалерима Црвене звезде је најтежи испит на старту такмичења у Лиги шампиона. Црвено-бели гостују на Етихаду код браниоца титуле, Манчестер ситија. Ово је трећа сезона Црвене звезде у елитном надметању и историјски, први европски окршај против моћне Гвардиолине екипа предвођене Холандом, Фоденом, Грилишем и Де Брујнеом.

Актуелни европски шампион против првака Европе из 1991. године. Манчестер сити је овај сусрет најавио као дуел Европских шампиона и меч против великана светског и српског фудбала. Сити је претходне сезоне освојио триплу круну, Црвена звезда дуплу у нашој земљи. 

Гвардиолин састав многи сматрају најбољим на свету у овом моменту. У питању је једна од најскупљих екипа данашњице, чија вредност досеже милијарду еура. Главне звезде су свакако најбољи играч елитног надметања у прошлој сезони Норвежанин Холанд, потом капитен Де Брујне, Португалац Бернардо Силва, Енглези Фоден и Грилиш, Хрват Ковачић, Аргентинац Алварез и сјајни голман Едерсон.

Манчестер сити је девет пута био шампион Енглеске, седам пута су освајали ФА Куп, осам пута Лига Куп, шест пута Комјунити шилд, 2020/21. играли су у финалу Лиге шампиона, док су претходне у финалу савладали Интер и тако дошли до највреднијег трофеја у историји клуба. Претходне сезоне освојили су и Супер Куп Европе, а у сезони 1969/70. подигли су трофеј у Купу победника Купова.

Црвена звезда се никада до сада није састајала са Манчестер ситијем у европским надметањима.

Популарни Грађани су дебитовали у Европи 1968/69. и ово им је 23. сезона у Уефиним такмичењима. Звезда је након титуле европског шампиона 1991. године чекала пуних 27 година пласман у елитно друштво. У претходна два наступа, црвено-бели су 2018/19 били у групи смрти са Ливерпулом, Наполијем и Пари Сен Жерменом, док су у наредној сезони елиминисани и у групи са Бајерном, Тотенхемом и Олимпијакосом. Звезда је у претходних 12 утакмица у елитном друштву остварила две победе, уз један реми и девет пораза.

Поред Црвене звезде и Манчестер ситија, у другом мечу првог кола групе Г снаге ће такође у уторак у Швајцарској одмерити Јанг Бојс и Лајпциг.

Меч првог кола групе Г између Манчестер ситија и Црвене звезде игра се у уторак, 19. септембра од 21 час, уз директан пренос на Првом програму РТС-а.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи