Читај ми!

Гастрономад

Летња гастро авантура

Тек смо се вратили са одмора, а већ се јавила носталгија за лепим и опуштеним данима и укусима и мирисима које смо сачували у сећању. Зато је наш гастрономад Катарина Петровић Каја одлучила да нам исприча причу о одморима и јелима које можемо да припремимо када се зажелимо укуса са летовања - прави нам пилећи сувлаки.

Током лета, на одмору, камповању или пикнику у природи често се прави роштиљ на отвореном, па Кајин специјалитет може да буде идеалан за припрему ван кухиње. Сувлаки се прави најчешцће од свињетине, а понекад од пилетине, ћуретине, јагњетине или говедине. То је, заправо, маринирано месо нанизано на ражњић и печено на роштиљу. Током ископавања у граду Фира, на грчком острву Санторини, откривен је камени роштиљ са постољима за ражњеве и посебним отворима за ваздух. Дакле, већ око 1500. године пре нове ере Грци су правили сувлаки печен на жару и вероватно пренели другим народима овакав начин припреме меса.

Пријатно гледање!

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње