недеља, 17. сеп 2023, 11:00
Од њиве до трпезе
Да би нам село остало и опстало, на пољопривредним газдинствима производња мора да буде заокружена.
Имања би требало да нам буду модерно опремљена: од мехханизације до припреме производње и складиштења. Како користимо ресурсе које имамо и на који начин долазимо до финалног производа у овој емисији Знања имања говоре:
Драгиша Стокић, винар и виноградар из Великог Градишта - зашто је капитал стечен у Италији уложио у производњу вина од домаћих сорти попут “Мораве“ и “Силе"?
Немања Милунов, алас из Рама - како се спаја традиција и туризам у Дунавском бисеру.
Славко и Ђорђе Лазаревић из села Кованлук код Краљева - произвођачи јабука, што не продају то прераде у сокове изузетног квалитете.
Славиша Стојковић из села Мала Река подно Јастрепца - добитник награде млади пољопривредник Србије за најбоље пољопривредно газдинство.
Радомир Марчета из села Мали Београд - како вратити квалитетно ћуреће месо на наше трпезе.
Новинари: Драгана Попов, Југослава Ђурица, Љиљана М. Петровић
Autor:
РТС
Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]
Коментари