Читај ми!

Од њиве до трпезе

Да би нам село остало и опстало, на пољопривредним газдинствима производња мора да буде заокружена.

Имања би требало да нам буду модерно опремљена: од мехханизације до припреме производње и складиштења. Како користимо ресурсе које имамо и на који начин долазимо до финалног производа у овој емисији Знања имања говоре:

Драгиша Стокић, винар и виноградар из Великог Градишта - зашто је капитал стечен у Италији уложио у производњу вина од домаћих сорти попут “Мораве“ и “Силе"?

Немања Милунов, алас из Рама - како се спаја традиција и туризам у Дунавском бисеру.

Славко и Ђорђе Лазаревић из села Кованлук код Краљева - произвођачи јабука, што не продају то прераде у сокове изузетног квалитете.

Славиша Стојковић из села Мала Река подно Јастрепца - добитник награде млади пољопривредник Србије за најбоље пољопривредно газдинство.

Радомир Марчета из села Мали Београд - како вратити квалитетно ћуреће месо на наше трпезе.

Новинари: Драгана Попов, Југослава Ђурица, Љиљана М. Петровић

 

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње