Читај ми!

Гастрономад

Барби куварица

Нова епизода 13. сезоне Гастрономада инспирисана је Барби еуфоријом, која је завладала овог лета широм света, а представља посебан стил живота и причу о фенси лутки. Барби лутка или пуним именом Барбара Милисент Робертс пластична је лутка висине нешто испод 30 цм, са ликом одрасле жене коју је 1959. године представила једна америчка компанија. Брзо је стекла популарност, а како је испробала све чари живота важан сегмент постало је и кување. Постоје чувени Барби кувари - "Barbie cookbook", једна од луткица је паста цхеф, ту је и она која има кухињу, па припрема разна популарна јела, али и она "здрава“ којима се одржава идеална фигура.

Наш Гастрономад Катарина Петровић Каја имала је у детињству своју колекцију популарних Барбика, а данас воли да стави ружичасте наочаре и скува несто за пријатеље, баш као што би то и Барби учинила. У овој епизоди припремала је, по оригиналном рецепту, Барби пасту, манчмелоу и пинк јаја.

- Колико год представљала потрошачки стил живота и била синоним за живот у ружичастом била је и модел за финансијску самосталност жена тог времена. Свака жена може да буде Барби када кување претвори у уживање. Њена карактеристика је и лепота, а ја волим да свако моје јело изгледа довољно лепо и на тренутак ме одведе у бајку о девојци која може све и има све. Ружичасте наочаре ставим када год уживам у доброј храни и колико год да је реалност тешка - истиче Каја.

 

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње