недеља, 13. авг 2023, 13:15
Гастрономад: Анадолска кухиња
Анадолија је током историје била мост између Азије и Европе, па је њена кухиња, поред турских корена, била под утицајем свих култура које су вековима настањивале ову регију.
Јела у Коњи одликује једноставност, а скромност великих људи који су живели овде умногоме је утицала и на локалну кухињу.
Наш гастрономад Катарина Петровић Каја посетила је Коњу и од Касима Јазара, чувеног анадолског кувара, научила како се прави традиционални етлиекмек. Овај специјалитет заправо је тесто са месом и поврћем. Мајсторија је у пециву, али и сецкању смеше која се наноси на тесто. Каја је инспирисана овим јелом одлучила да у студију припреми и познату питу са куваним корама “Су бореги”.
Коментари