Читај ми!

Гастрономад: Анадолска кухиња

Анадолија је током историје била мост између Азије и Европе, па је њена кухиња, поред турских корена, била под утицајем свих култура које су вековима настањивале ову регију.

Јела у Коњи одликује једноставност, а скромност великих људи који су живели овде умногоме је утицала и на локалну кухињу.

Наш гастрономад Катарина Петровић Каја посетила је Коњу и од Касима Јазара, чувеног анадолског кувара, научила како се прави традиционални етлиекмек. Овај специјалитет заправо је тесто са месом и поврћем. Мајсторија је у пециву, али и сецкању смеше која се наноси на тесто. Каја је инспирисана овим јелом одлучила да у студију припреми и познату питу са куваним корама “Су бореги”.

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње