Читај ми!

Гастрономад

Традиционални турски доручак

Турска кухиња једна је од најразноврснијих, а разликује се од региона до региона. Наш гастрономад Катарина Петровић Каја посетила је Бурсу, стару престоницу Османског царства и упознала се са традицијом и гастрономијом која се чува вековима.

Од Семихе и Мурџан научила је како се припрема лахмаџун, јело које је најпопуларнији доручак, а најчешће се продаје на киосцима брзе хране. Лахмаџун називају и турска пица, иако га хрскаво тесто и богато зачињен месни надев чине много сласнијим. Као додатак, Каја је у студију направила и гозлеме, традиционалне слане турске палачинке или питице које се најчешће праве од бесквасног теста. Надев може да буде различит у зависности од региона или укуса, а најчешће су то спанаћ и фета сир, млевено месо и лук, рендани качкаваљ, кромпир и печурке. 

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње