недеља, 18. јун 2023, 11:00
Село зелено
Пољопривреда и туризам делатности су које локалне самоуправе препознају као највећу развојну шансу, а заштиту животне средине као приоритет за унапређење квалитета живота. Примери добре праксе нам показују да је могуће, да плодови са нашег имања споје економију екологију и етику.
Зато у овој емисији Знања имања говоре:
Никола Миловановић из Љубовије - о јединственој еколошкој рецептури производње златних укуса.
Никола Кнежевић - из Врхпоља о гостољубљу без граница "Доручак на Дрини, ручак на планиани".
Марица Милојевић, ученица средње школе Краљ Петер Први из Тополе и један од оснивача задруге Опленачка визија о слатко-сланим посластицама њиховог краја.
Вања Цар, директор еко кампа Зелена Арка у Горњем Подунављу - како се природни ресурси могу укомпонопвати са гастрономском и винском понудом.
Новинари: Драгана Попов, Југослава Ђурица, Љиљана М. Петровић
Autor:
РТС
Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]
Коментари