Читај ми!

30 година Српске, бука и бес у Федерацији

Да ли је проблем у томе што се слави Дан Републике, у начину који се слави, у политичким порукама које се тамо чују или је проблем и само постојање Републике Српске.

У градовима Републике Српске прослављена је 30. годишњица од настанка. Најсвечаније је било у Бањалуци, у Источном Сарајеву је развијена српска застава дугачка неколико стотина метара, а запажена је била прослава у Брчком као и у Требињу.

Бошњачки члан председништва Шефик Џаферовић је дефиле у Бањалуци упоредио са маршом нацистичких јединица и то, како је рекао, на годишњицу Кристалне ноћи. Бошњаци су организовали протесте у 14 земаља, у Сарајеву су протестовали испред канцеларије Високог представника.

Да ли је проблем обележавање Дана Републике Српске, поруке које су се тамо чуле или је проблем и само постојање овог српског ентитета?

Уз то, у Сарајеву се најављује поновно окупљање „Зелених беретки" а у Бужиму на самом северозападу земље годишњица тамошње битке „Муња" обележена је уз покличе Алаху и претњама агресору.

Уз све то, Бакир Изетбеговић говори да је сада императив Бошњака поправљање односа са Хрватима и у том светлу се састао са Андрејом Пленковићем у Дубровнику.

О Србима, Бошњацима и Хрватима, о све напетијим међусобним односима те улози странаца пре свега Сједињених Америчких Држава у емисији Око говоре:

Слободан Шоја, историчар и дипломата из Сарајева
Обрад Кесић, политички аналитичар, шеф представништва Републике Српске у Вашингтону
Деспот Ковачевић, доцент на Факултету политичких наука

Аутор емисије: Горислав Папић 

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи