Злочини и резолуције

Скупштина Србије требало би Резолуцијом да се одреди према злочинима почињеним у Сребреници, али какве све политичке последице има Одлука Међународног суда правде у Хагу у тужби БиХ против Србије, обавезује Србију да се званично одреди према злочину почињеном у Сребреници 1995. године. То је сада направило нове политичке поделе у Србији, чак и унутар владајуће коалиције.

Неки се залажу за резолуцију која би осудила све злочине, укључујући и оне почињене против припадника српског народа у БиХ. Неки сматрају да Резолуција о Сребреници треба да садржи и реч „геноцид". Некима је мера компромиса усвајање две резолуције, једне о Сребреници и друге о злочинима над Србима, али без коришћења „тешких" речи.

Може ли српска скупштина то питање решити на начин прихватљив за све грађане Србије, па и за све политичке странке или постоји опасност да се одлагањем проблема суочимо са ултимативним захтевом за усвајањем текста који би написао неко други?

О томе у Оку говоре Драган Марковић Палма из Јединствене Србије, Наташа Мићић из Либерално-демократске партије и Драган Маршићанин из Демократске странке Србије.

Емисију води Нада Васиљевић.

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи