Читај ми!

Шта нам стављају у вакцине

Треба ли више да се плашимо новог коронавируса или вакцине против њега и зашто смо склонији теоријама завере него саветима струке

Откад постоје вакцине су биле решење за епидемије заразних болести, нарочито оних са већим процентом смртности, као што је био случај почетком седамдесетих са великим богињама у Србији.

Иако би ковид-19 по броју преминулих и брзини ширења сврстава у болести за које је вакцинација најбоље решење у друштву се јавља отпор томе уз позивање на различите аргументе. За неке је вакцина пребрзо направљена и недовољно испитана, за неке је свака вакцина таква односно штетна.

Да ли вакцине садрже ишта осим онога што им је декларисано, могу ли да произведу штету организму већу него вирус, да ли ће се вакцинисати сви они који нас убеђују да се вакцинишемо и зашто смо склонији да верујемо друштвеним мрежама него професорима медицине, све то су питања о којима ћемо разговарати у Оку.

У емисији учествују професори имунологије на Медицинском факултету у Београду Емина Милошевић и Душан Попадић и професор Слободан Цвијић са катедре за социологију Филозофског факултета Београдског универзитета.

Емисију води Зоран Станојевић.

 

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи