Лице земље

Ко ће да негује лице земље, ако уништимо сељака. Три генерације у домаћинству је одржива пољопривреда. За то је потребно поштовање, толеранција, стрпљење и знање.

Зато у овом издању Знања имања говоре:

Петровићи из Дубоне код Младеновца - како одабиром сорти, брескву беру четири месеца, а посао организују према могућностима породице.

Њихове комшије Ивановићи зашто су међу првима вратили јагоде у воћњаке.

Кнежевићи из Јагњила - колико лепоте и уживања дарује цвеће и шта очекују од удружења "Собрашице"

Савковићи из Чибутковице код Лазаревца - када су шансу за бољи живот, препознали у производњи меда и преради купине.

Слободан Митровић - шта га је инспирисало да у селу Бељина брдо депонију тешку 400 тона претвори у планину љубави.

Братољуб Станисављевић, директор средње школе у Барајеву о сетви знања и школи као еколошки и економски одрживом систему.

Уредник и водитељ: Јасмина Никитовић Стојичић
Новинари: Љиљана М. Петровић, Драгана Попов и Јелена Вукобрат

 

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом