Српски политичари и европски језик

Колико српски политичари разумеју теме и политику Европске уније.

Готово пуну деценију Србија се, убрзано, припрема за улазак у Европску унију прилагођавајући прописе и законе.

Понекад то делује као фарса, јер се очекује да се усвоје и прописи о изловљавању туна и харинги, што говори о бирократској структури уније, али и спремности на одрицање од једног дела суверености.

Али ако свакодневно поручујемо земљорадницима и индустрији да после уласка у Европску унију неће моћи да раде како њима падне на памет и ако се од њих очекује да се тој Унији прилагоде, да ли иста правила важе и за политичаре?

Како ће се српски политичари сналазити на великој европској сцени и да ли ће бити у стању да у Европском парламенту наметну теме од интереса за Србију?

Да ли, док ватрено заговарају улазак у Унију, између себе разговарају о томе да ли је Ван Ромпај добар председник, а контеса Ештон прави избор за европску шефицу дипломатије или им је та тема блиска колико и лов на туне?

У Оку о томе говоре Нада Колунџија (Демократска странка), Александар Вучић (Српска напредна странка) и Иван Андрић (Либерално демократска партија).

Емисију води Зоран Станојевић.

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи