Око економије: Вучић– Меркел

Партнерство и поверење на делу.

Економски, Немачка је водећи партнер Србији. Политички, земља са којом постоји напредак у поверењу и сарадњи. Није тајна да немачке компаније итекако прате сигнале које им упућује канцеларка. Како се тумаче поруке након састанка премијера Александра Вучића са најмоћнијом женом света, немаћком канцеларком Ангелом Меркел?

Александар Вучић поручио да ће се Србија одговорно понашати и дати све од себе да буде поуздан партнер Немачкој. Меркелова је одговорила да постоје конкретна очекивања од Србије.

" Ја сам премијеру ставила до знања да ће јачање ангажовања наше привреде зависити од тога колико ће транспарентна, прегледна и поуздана бити правна ситуација у Србији; мислим да је на том пољу учињено већ доста, рекла је Меркелова. А шта кажу они који су у Србију из Немачке већ уложили скоро две милијарде евра?

Деведесет и два одсто немачких компанија изјаснило се да би поново инвестирале у Србији. Шта очекују да се промени да би их било сто одсто?

О поверењу и партнерству Србије и Немачке на делу, у Оку економије говоре: Роналд Селигер, председник Управног одбора Немачко -српско пословног удружења, Дејан Илић, председник Управног одбора Иновционог фонда Србије, Михајло Весовић, потпредседник Привредне коморе Србије и Небојша Савић, професор ФЕФА и председник Савета Гувернера.

Из Берлина, са састанка премијера Александра Вучића са немачким привредницима извештава новинарка РТСа Тања Јовић.

Емисију води Весна Дамјанић Бранковић

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи