Пољопривреда у немилости

Најпре снег и мраз, сада поплаве

Становници 11 општина боре се са набујалим рекама, које поплављују куће, путеве и оранице. Ванредна ситуација због поплава проглашена је у 11 општина - у Лучанима, Пожеги, Прокупљу, Гаџином Хану, Дољевцу, Житорађи, Куршумлији, Лебану, Медвеђи и Трговишту.

Србија је, чини се једна од ретких земаља, коју сваке године у пролеће изненаде поплаве. О одбрамбеним насипима говори се само када вода заиста дође до колена, а становништво у немилости од река. Тако је и ове године.

Да ситуација буде још гора, пре мање од недељу дана мраз и снег су погодили воћаре у Ивањици, Ариљу, Ваљеву. Штета се још увек санира, а мери се милионима евра. Најгоре су прошли малинари.

О тим елементарним непогодама, последицама, шта је могло да се уради да би штета била мања и докле ће Србија, када је о пољопривреди реч, да гледа у небо питања су којима се бави Око економије.

Гости су: министар пољопривреде Драган Гламочић, шеф Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић и председник удружења воћара "Еко-воће" Божо Јоковић.

O пропустима у превентиви и заштити од непогода како надлежних, тако и пољопривредника говори један од водећих агроекономиста Миладин Шеварлић.

Емисију води Весна Дамјанић Бранковић

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи