Праведан, или закон без душе?

Јавна расправа о новом предлогу Закона о раду формално је почела. Практично, ниједан скуп о томе није одржан. Представници синдиката не слажу се ни са једном одредбом коју нови текст доноси. Због тога су из Радне групе изашли пре него што је израда закона завршена.

По рачуници синдиката од Нове године сваког месеца примаћемо 50 евра мање. Повећани су одбици због боловања, других одсустава, а због годишњег одмора у трајању од 30 дана, примаћемо 16 000 динара мање.

Хоће ли то погодити све, или оне који боловање користе кад год им се не ради? Статистика, наиме, показује, да смо међу европским рекордерима по броју дана током којих одсуствујемо с посла.

Да ли је Закон праведнији и прихватљивији када се чита из угла послодавца? Да ли су ове одредбе довољне да се у наредним годинама упосли више радника?

Хоће ли трошак непродуктивних и даље сносити сви, или само они који су за то криви? Доноси ли Предлог закона о раду праведнија решења и како ће, уз оволико препрека, доћи до посланика и до радника?

Гости Ока су: Душан Павловић, саветник министра привреде, Љубисав Орбовић, председник Савеза самосталних синдиката Србије и Небојша Атанацковић, председник Уније послодаваца Србије.

Емисију води Нада Гогић.

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи